Assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining

"Ga staan voor wie je bent"
Veel mensen hebben in contact met anderen moeite om voor zichzelf op te komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat jij je in sociale- of werksituaties (te) bescheiden opstelt. Ook kan het betekenen dat je graag gewaardeerd wilt worden, maar bang bent dat de ander jou of jouw inbreng niet interessant genoeg vindt. Of dat je (te)veel oog hebt voor anderen en je best doet om de goede (werk)sfeer te handhaven. Dit alles kan ertoe leiden dat je jezelf en je werkzaamheden tekort doet.

Wanneer geven we deze training

Wanneer:Waar:
Tweedaagse training (9.30-17.00 u)
Data nader bekend gemaakt
Deventer (centrum), van Twickelostraat 13
Wanneer:Waar:
Tweedaagse training op zaterdag & zondag (9.30-17.00 u)
Data nader bekend gemaakt
Amsterdam (centrum), Kromme Waal 9

Welke onderwerpen komen aan bod

  • Reageren op ontvangen kritiek
  • Je mening geven en vasthouden (t.o.v. één persoon en groep)
  • ‘Nee’ zeggen en grenzen stellen
  • Omgaan met complimenten
  • Voor jezelf opkomen
  • En meer...

Inhoud van de training

De assertiviteitstraining is een training waarin je voor jezelf leert opkomen zonder de bedoeling te hebben om anderen voor het hoofd te stoten. Een manier van omgaan met anderen die respectvol is voor jezelf én de ander. De assertiviteitstraining bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3,5 uur (deze kunnen plaatsvinden op 2 of 4 dagen). In overleg met de groep vindt eventueel een terugkombijeenkomst enkele weken na de training. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers. Tijdens de 1e sessie ontvang je een werkboek.

Werkwijze

De assertiviteitstraining is vooral gericht op het (verder) ontwikkelen van vaardigheden (in gedrag en gedachten). Dat betekent dat er veel wordt geoefend waarbij iedereen aan bod komt. Elke deelnemer bepaalt steeds zijn eigen tempo en de grootte van zijn stappen. In de training wordt gebruik gemaakt van o.a.: verduidelijking van probleemsituaties, uitleg en richtlijnen over hoe je zaken kunt aanpakken, individuele en groepsgewijze oefeningen, directe feedback op je functioneren binnen de training, rollenspellen, oefening met trainingsacteur en (huis)werkopdrachten.

Schrijf je nu in!

Wil je je nu inschrijven? Dat kan geheel vrijblijvend via ons inschrijfformulier. Uiteraard kunt u ons voor vragen of opmerkingen ook bellen op 085 - 303 26 17.

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in085 - 303 26 17
0570 - 57 22 65
info@battal-looman.nl

Wat zeggen onze klanten?

Wilt u meer ervaringen lezen? Klik hier

Ik ben als leidinggevende werkzaam bij de politie en in afbouw naar mijn pensioen. Ik liep persoonlijk tegen een aantal dingen op, die ook weerslag gaven in mijn relatie. Na een aantal sessies bij Battal & Looman, merkte ik dat ik de draad weer te pakken had. Met name de persoonlijke en laagdrempelige benadering gaven mij een heel goed gevoel.

- Alof
  Inspecteur Zedenafdeling

De assertiviteitstraining bij Battal & Looman heeft mij veel opgeleverd. Bij reflectie op voorvallen, bij het maken van keuzes, bij (adviseren in) conflicten en on-the-spot in dagelijkse situaties gebruik ik nog steeds dingen die ik geleerd heb. Ik ben er heel blij mee, dus bedankt!

- J.W.
  Tropenarts

Website laten maken? SiteToGo