Stress control training

Stress Control Training

"Krijg regie over jezelf en over je stress"
Deze training biedt praktische strategieën en technieken om rust te scheppen en regie over jezelf en je stress te krijgen. Na de training zijn de technieken direct toepasbaar in je eigen (werk)situatie.

Wanneer geven we deze training

Wanneer:Waar:
Eendaagse training (9.30 -17.00 uur) in overlegIn company of in een conferentie oord op bosrijke locatie

Welke onderwerpen komen aan bod

 • Stress reductie
 • Mentale energie versterken
 • Het effect van energienemers
 • Circle of Control
 • Verbeteren van concentratie(vermogen)
 • En meer...

Inhoud van de training

Het komt steeds vaker voor dat werknemers onder verhoogde werkdruk moeten werken. Onbewust kan je stressniveau hierdoor toenemen, waardoor je leeggezogen of juist overprikkeld raakt. In deze cursus wordt ingegaan op theorie en technieken om in een korte tijd je mentale energie te versterken en je stress te reduceren. Daarnaast komen verschillende technieken aan bod waarmee je inzicht krijgt in wat er met jou gebeurt in specifieke situaties en in het contact met andere mensen. Je leert hoe je jezelf vlot kunt herpakken. Het aanleren van de technieken zal enerzijds gebeuren door inzicht, theorie en demonstraties en anderzijds door oefeningen en trainen van de technieken. Het effect is direct waarneembaar.

Werkwijze

Theorie, demonstraties, oefenen met technieken, uitwisselen van ervaringen.

 • De technieken helpen mij om tijdens drukke werkdagen en stressmomenten kalm te blijven en nuchter na te denken
 • Ik heb geleerd om mezelf met relatief eenvoudige technieken rustig te maken, hierdoor geniet ik veel meer van mijn werk
 • Ik kan me voor het eerst ontspannen en goed slapen, ook al moet ik de volgende dag een belangrijke prestatie leveren. Alles gaat me ook veel makkelijker af
 • Ik heb mijn stress onder controle, daardoor heb ik meer energie en zelfvertrouwen, ik voel me relaxter
 • M.b.v. de technieken ben ik scherper gefocust en kan ik me beter & langer concentreren

Waarom is Stress aanpak zo noodzakelijk

Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkgerelateerde (psychische) klachten. Daarmee is werkstress de meest voorkomende beroepsziekte en het grootste beroepsrisico in ons land!

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/12/21/1-op-de-3-gevallen-ziekteverzuim-door-werkstress.html
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/05/13/vierjarige-aanpak-van-beroepsrisico-nummer-1-werkstress.html

Schrijf je nu in!

Wilt jij jezelf nu inschrijven? Dat kan geheel vrijblijvend via ons inschrijfformulier. Uiteraard kunt u ons voor vragen of opmerkingen ook bellen op 085 - 303 26 17.

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in085 - 303 26 17
0570 - 57 22 65
info@battal-looman.nl

Wat zeggen onze klanten?

Wilt u meer ervaringen lezen? Klik hier

Ik ben als leidinggevende werkzaam bij de politie en in afbouw naar mijn pensioen. Ik liep persoonlijk tegen een aantal dingen op, die ook weerslag gaven in mijn relatie. Na een aantal sessies bij Battal & Looman, merkte ik dat ik de draad weer te pakken had. Met name de persoonlijke en laagdrempelige benadering gaven mij een heel goed gevoel.

- Alof
  Inspecteur Zedenafdeling

De assertiviteitstraining bij Battal & Looman heeft mij veel opgeleverd. Bij reflectie op voorvallen, bij het maken van keuzes, bij (adviseren in) conflicten en on-the-spot in dagelijkse situaties gebruik ik nog steeds dingen die ik geleerd heb. Ik ben er heel blij mee, dus bedankt!

- J.W.
  Tropenarts

Website laten maken? SiteToGo